Rasayana Organik Haşlamalık Mısır 500 Gr | Organik Atıştırmalıklar | KURU MEYVE ATIŞTIRMALIK | Organik Ürünler Alışveriş Sitesi - 0549 3300 365 - 0232 3300 365
Stok Kodu:  8697831977131

Rasayana Organik Haşlamalık Mısır 500 Gr

365organik Sertifikalı Organik Ürünler

99,00 TL (KDV Dahil)
Stokta Yok StoÄŸa Girince Haber Ver

Rasayana Organik Haşlamalık Mısır 750 Gr

 

Yerli üretim, GDO'suz haÅŸlamalık organik mısırın tadına bayılacaksınız. Organik sertifikalı ürünler GDO içermediÄŸi için çocuklarınıza güvenle yedirebilirsiniz.

Patlatmalık mısırın cinsi diÄŸer bildiÄŸimiz mısırlardan farklıdır. Patlatmalık mısır, bazen cin mısır diye de adlandırılır ve özel olarak farklı bir tohumdan yetiÅŸtirilir. Bu mısırın diÄŸer mısırlardan farklı olan ana özelliÄŸi, kabuÄŸunun çok daha sert bir yapıda olmasıdır. Bu özellik mısırın patlamasını saÄŸlamaktadır.

Bir diÄŸer özelliÄŸi de, mısır tanelerinin içinde bulunan niÅŸasta ve suyun var olmasıdır. Her ikisi de bitkinin geliÅŸiminde kendi yaÅŸamı için geliÅŸtirdiÄŸi önemli maddeler. Bu sayede bizler bu özellikleri kullanarak patlatmalık mısırları eÄŸlencemizin vazgeçilmesi olarak zevkle deÄŸerlendirmekteyiz.

Patlamalık mısır 70 derece ve üzerinde ısıtıldığında, niÅŸasta su ile birlikte bir karışım oluÅŸturur. Bu karışım, ısınmanın etkisiyle tutkal gibi bir sıvı karışımı haline gelir.  Sonunda bu karışım devam eden ısı karşısında kaynamaya baÅŸlar.

Normalde bir su kaynama noktasına, yani 100 derece ısıya geldiÄŸinde buharlaÅŸmaktadır. Tabi bu buharlaÅŸmanın gerçekleÅŸebilmesi için, yeterince geniÅŸ hacmin çevrede var olmasını  gerektirmektedir.

Aynı ÅŸekilde mısır tanesinin içindeki su da, gaz haline dönüÅŸüp, buharlaÅŸmak ister. Ancak mısır tanesinin içinde buharlaÅŸacak yer olmadığından, doÄŸal olarak bir sıkışma meydana gelir. Su buharı içeriden mısır kabuÄŸunun iç duvarlarına karşı basınç uygular. KabuÄŸun sert olması, geniÅŸlemeyi uzun bir süre engeller.  Fakat ısı arttıkça kabuÄŸun iç kısmındaki basınç giderek artar ve  artık kabuk basınca karşı dayanamaz hale gelir. Nihayet 170 derece ve üzerinde mısır kabuÄŸu aniden patlar. Bu ani durum deÄŸiÅŸikliÄŸi, bir patlama sesi ÅŸeklinde kendisini gösterir.

Bu bir nevi küçük bir infilak etmedir. Su, kabuÄŸun duvarlarını patlatmaktadır. Bundan dolayı mısırın içi boÅŸalır. “İçi dışına fırladı” da diyebiliriz. Geriye kalan; baÅŸtaki tutkal kıvamında süngerimsi görünümlü  karışımın sonunda sertleÅŸerek donmasıdır. Bu bizim patlamış mısırımızın kendisini oluÅŸturmaktadır.
Bazı mısırlar ise patlamaz. Bunun sebebi yine mısırın üzerindeki dış kabuÄŸudur. Bu kabuk öngörüldüÄŸü gibi mısırın içinde oluÅŸan basıncı tutamamasından kaynaklanır. Mısır içindeki oluÅŸan basınç yavaÅŸ yavaÅŸ dışa kaçar ve bir patlama gerçekleÅŸemez hale gelir.

 

Benzer Ürünler

Ürünler yükleniyor