365organik Sertifikalı Organik Ürünler
Orgibite Organik Kuru İncir
Kuru İncir Nasıl Elde Edilir?
Kuru incir, iklim koÅŸullarına göre iki farklı yöntemle kurutulur. Kurutma iÅŸlemi iklimin incir kurutmaya yetecek ölçüde kuru ve sıcak olduÄŸu bölgelerde güneÅŸ altında 3-5 gün boyunca 40 derecenin üzerindeki hava sıcaklığında, sulak ve nemli olduÄŸu bölgelerde ise 43-46 derecede 12 saat boyunca fırınlanarak gerçekleÅŸtirilir.
Lezzetli bir kuru incir elde edebilmenin en önemli koÅŸulu tercih edilecek incirlerin yüksek kalitede olmasıdır. Birçok incir cinsi genel olarak kurutulmaya uygun olsa da özellikle yeterince olgunlaÅŸmış, ince kabuklu ve içi dolgun incirleri tercih etmek kurutma iÅŸleminin verimliliÄŸi açısından oldukça önemlidir.
Vegan ve vejetaryen beslenmeye tamamen uygun olan kuru incir meyvesi, baÅŸta ÅŸeker ve tuz olmak üzere hiçbir ilave katkı maddesi olmadan üretilir. Organik kuru incir yetiÅŸtiriciliÄŸinin gübreleme ve hastalık-zararlıları önleme uygulamalarının yanı sıra, seçilen ekim alanı, çeÅŸit seçimi, fidanın kalitesi, terbiye sistemi seçimi, budama tekniÄŸi, toprak iÅŸleme, sulama ve hasat gibi konular da en az bu uygulamalar kadar büyük önem taşıyan kültürel iÅŸlemlerdir.
Orgibite’ın yüksek kaliteli %100 organik ve FDA onaylı kuru incir sipariÅŸ vermek için hemen bizimle iletiÅŸime geçin.
Kuru İncirin Faydaları
Zengin bir lif kaynağı olması sayesinde uzun süre boyunca tokluk hissi yaratır ve bağırsaklardaki pekliÄŸi hafifletmeye yardımcı olur.
İçerisinde fenol adı verilen bir tür antioksidan içerir.
Bağışıklık sistemi güçlendirici özeliÄŸi bulunur, vücuttan zararlı toksinleri atılmasını hızlandırmaya yardımcı olur
Barındırdığı yüksek kalsiyum oranıyla kemik saÄŸlığı bakımından faydalı olduÄŸu görülmüÅŸtür
Yüksek potasyum ve düÅŸük sodyum seviyesi ile hipertansiyonu olan kiÅŸilerde rahatlatıcı bir etkiye sahiptir.
İçerdiÄŸi Vitaminler ve Besin DeÄŸerleri
1 porsiyon (100 gr.) kuru incir için;
İncirin Kısa Tarihçesi
Antik Mısır’a kadar uzanan incir yetiÅŸtiriciliÄŸi, M.Ö. 8. yüzyıl civarında, Yunanistan’a yayılarak kısa sürede bölgenin en ilgi gören meyvesi haline gelmiÅŸtir. Antik Roma’da, halk tarafından oldukça sevilen bu meyvenin en kaliteli olanlarının ihracatı yasaklanmış ve incir ile ilgili koruyu bazı kanunlar çıkarılmıştır.
Roma efsanelerinde sıkça geçen incir, birçok kültürde kutsallık atfedilen ve saygı gören bir meyve olmuÅŸtur. Öyle ki, Remus ve Romulus efsanesine göre Roma’nın ikiz kurucuları olan bu kardeÅŸleri besleyen diÅŸi kurt, bir incir aÄŸacının kovuÄŸuna sığınmıştır. Bu hikayede incir aÄŸacı ve meyvesinin kutsallığına iliÅŸkin güçlü bir vurgu yapılmıştır.
yüzyılın baÅŸlarında İspanyol kaÅŸifler tarafından Amerika kıtasına getirilen incir, bugün Türkiye’nin hem yaÅŸ incirhem de kuru incirürünlerinde üretici olarak lider konumda olduÄŸu meyvelerin başında gelmektedir.